Katten


Verzorging | Kosten | Entingen

Verzorging | Hoe is de accommodatie en verzorging van uw kat geregeld?

Uw kat wordt de eerste dagen alleen gehuisvest of samen wanneer er meerdere dieren zijn van één eigenaar. Dit verblijf is ingericht met een mandje of hangmat, kattenbak, water en voer en een krabmogelijkheid. De solitaire huisvesting is vanwege het eten. Een kat is gevoelig voor verandering van omgeving en hierdoor eten ze in het begin soms slechter. Aangezien een kat dagelijks frequent moet eten en geen dag zonder eten kan, is dit zeer belangrijk. Wanneer uw kat goed eet en normaal gedrag vertoond, kan hij of zij naar een groter verblijf met meerdere katten. Wij adviseren u om uw kat een oude handdoek met de geur van thuis mee te geven. Dit helpt uw kat om zich sneller thuis te voelen.

In het groepsverblijf huisvesten wij ongeveer 6 katten. In deze verblijven staan meerdere mandjes/hangmatten, waterbakken en kattenbakken. Ook zijn er kasten en planken waarin de katten in mandjes kunnen slapen of zonder hinder elkaar kunnen passeren. De katten kunnen zo driedimensionaal bewegen. Ook zijn er speelmogelijkheden in de vorm van speeltjes of “activity boards”. De cattery heeft volledige klimaatbeheersing en is het hele jaar door op kamertemperatuur. Het plafond is verhoogd en heeft vele ramen, waardoor zeer veel daglicht komt en de katten heerlijk in het zonlicht kunnen liggen.De verblijven worden iedere dag schoongemaakt. Uw kat krijgt iedere dag een schone waterbak, kattenbak en indien nodig een schone mand met kleed. Ook wordt nauwkeurig bijgehouden of uw kat heeft gedronken, gegeten en hoe de ontlasting is. Dit zijn goede indicatoren over de gezondheid van uw kat. Ook wordt uw kat dan aangehaald en gecontroleerd. Gedurende de dag worden controle ronden gedaan en krijgen de katten persoonlijke aandacht. Dierenpension Naarden heeft nog geen buitenverblijven voor de katten. In de middag is er een knuffelronde waarbij gebruik wordt gemaakt van borstels, een kwast, knuffelstokjes, kattesnoepjes en "no-stress poeder".

Uw kat wordt 2 maal per dag gevoerd. Iedere kat krijgt zijn eigen bakje voer. ‘s Morgens krijgt uw kat droogvoer en in de middag nat voer. Omdat een kat kieskeurig is met eten, hebben wij de meeste voorkomende merken kattenvoer in huis. Hierdoor is er altijd wel een menu in huis dat de kat lekker vindt. Medicijnen of speciaal dieetvoer, op voorschrift van de dierenarts, dient u zelf mee te brengen. Ter referentie wordt uw kat gewogen bij brengen.

Met al deze activiteiten heeft uw kat gedurende de dag bijna elk uur wel een contactmoment met een dierverzorger. Dit doen wij iedere dag, 7 dagen per week.