Kennismaken met het gezicht achter Dierenpension Naarden – nu: Dierenhotel Pocahondas – Locatie Naarden

Dierenpension Naarden is van oudsher een familiebedrijf dat ruim 40 jaar actief is met de opvang van huisdieren. Begin jaren '70 is het begonnen met een hondenpension, waar begin jaren '80 een kattenpension is bij gekomen. Overige huisdieren variërend van knaagdieren, konijnen, vogels en papagaaien, maar ook fretten en schildpadden zijn sinds kort ook altijd welkom.
Dierenpension Naarden is sinds februari 2014 overgenomen door Kees en Rita de Vos:

Mogen wij ons even voorstellen:
Wij zijn Rita en Kees de Vos en vanaf juli 2006 hebben wij van onze hobby huisdieren, ons werk gemaakt door de start van ons dierenhotel Pocahondas. Onze kinderen Rico (18) en Ashanti (15) helpen heerlijk mee en nemen ook het knuffelen voor hun rekening. Ashanti is keigoed met verlegen honden, en heeft afgelopen zomer haar steentje bijgedragen in de dierenzorg in Naarden. In juli 2011 zijn we de uitdaging aangegaan met de start van een 2e locatie in Amsterdam. En nu dus door de omstandigheden de uitdaging aangegaan om Dierenpension Naarden een doorstart te bieden, zodat de medewerkers én u als cliënten kunnen rekenen op de continuiteit van dit fijne pension voor huisdieren.

Zelf hebben wij een Berner Sennenhond: Raziva. Helaas hebben wij op 16 juni j.l. afscheid moeten nemen van onze Kyara, Berner van 8,5 jaar .... haar foto laten we graag op de site, zij was een prominent onderdeel van Pocahondas.
Verder bestaat onze veestapel uit de katten Cody en Panda, onze poezen Tijgertje en Layla, de konijnen Zorro en Chika, de cavia's Saartje en moedertje Tooske, hanen en kippen. Ook hebben 2 ganzen ons terrein gekozen als vaste stek. Buitenshuis hebben Rita en Ashanti liefhebberij in de paardensport. In Amsterdam hebben we de katten Poeka en Ferdinand, de konijnen Greet en Geert, Sunny de cavia en inmiddels ook kippen.
In Naarden nu nog even binnen, maar straks moeten zij zeker buiten aan de slag: de katertjes Chester en Chase. Verder zijn daar vrijwel altijd honden van onze medewerksters ....

De locatie Bilderdam is sinds juli 2014 verhuisd naar een tijdelijke locatie te Abbenes. De voorbereiding voor de nieuwbouwplannen van de locatie Bilderdam vergen tijd, en met deze tijdelijke huisvesting is de continuiteit van deze locatie gewaarborgd.

Sinds 1 januari 2007 zijn wij aangesloten bij DIBEVO, de brancheorganisatie voor de huisdierenbranche en UBN geregistreerd bij het I&R HKB en aangesloten bij www.dierenpension.nl
Rita behaalde het Vakbewaamheidsdiploma Honden- en Kattenbesluit in de zomer van 2008 en het diploma Dieren EHBO. Pocahondas is een AEQUOR gecertificeerd opleidingsbedrijf (locatie Bilderdam is nr. 216888, locatie Amsterdam is nr. 228280 en Locatie Naarden is nr. 258509). De vaste medewerkers zijn allemaal in het bezit van het HBO òf MBO Diploma Dierverzorging, Vakbekwaamheid Honden- en Kattenbesluit én het Certificaat Praktijk Opleider. Ook zijn wij een Ecabo gecertificeerd leerbedrijf voor stagiaires van de administratief, financiëel of economische beroepen.

Samen met ons team van vaste medewerksters: Rianne, Edith, Caroline, Mirella, Wouter en Melissa, verzorgen wij 7 dagen per week uw huisdieren in Abbenes. In Amsterdam zijn Dinja, Monique, Marieke, Tamara, Sandra, Linsey, Femke en Melissa, het vaste team waar we op kunnen rekenen. In Naarden staan Laureen, Nadia, Jennifer, Wendy H., Wendy O., Joëlle, Shirley en Sam klaar om uw huisdier te verzorgen. Daarbij worden we geholpen door ons trouwe weekend- en vakantiepersoneel, stagiaires en vrijwilligers. Laureen, Dinja en Wendy helpen mij dapper met de administratieve zaken.

Om een goede verzorging te kunnen waarborgen, beschikt Dierenpension Naarden over een vast team van 6 fulltime gediplomeerde en ervaren dierverzorgers. Daarnaast wordt dit team in de weekeinden en vakanties ondersteunt door oproepmedewerkers. Naast de receptie en de directie zijn er dagelijks (7 dagen per week, 365 dagen per jaar) minimaal 3 dierverzorgers aanwezig. Verder is er per 30 dieren een dierverzorger. Dus als er veel dieren logeren, zijn er ook veel verzorgers.

Als dierenpension is Dierenpension Naarden aangesloten bij de branche organisatie Dibevo. Dibevo behartigt de belangen van aangesloten bedrijven actief in de detail- en groothandel van dieren en dierbenodigdheden en bedrijven op het gebied van dierverzorging. Meer informatie hierover kunt u vinden op de betreffende websites.

Dierenpension Naarden is een vooruitstrevende organisatie op het gebied van dierwelzijn, milieu, hygiëne en veiligheid. Bij veranderingen en nieuwe investeringen of processen, wordt altijd gekeken vanuit wat het beste is voor het dier en daarna naar efficiency, hygiëne en veiligheid. Ook duurzaam besparende maatregelen voor energie- en waterverbruik staat continu onder de aandacht.

Maatschappelijk is Dierenpension Naarden ook actief. Met name in de ondersteuning van (regionale) organisaties en activiteiten die iets met dieren hebben te maken. Zo wordt er geregeld voer of materiaal gedoneerd, sponsoring of tijd gestoken in activiteiten met huisdieren. Zo ondersteunt Dierenpension geregeld de Egelopvang en het Vogelasiel. Op de andere locaties zijn er soortgelijke projecten die kunnen rekenen op onze steun.

Naast de tijdelijke opvang van huisdieren ziet Dierenpension Naarden zich ook een belangrijke rol vervullen in het geven van voorlichting over huisdieren en dierverzorging. Bij onze receptie kunt u veel onafhankelijk voorlichtingsmateriaal over huisdieren en bijkomende diensten vinden. Tevens beantwoorden wij graag uw specifieke vragen of verwijzen u door naar de juiste deskundige of organisatie. Uiteraard gaan wij zorgen voor een prima vakantie van uw dier(en), waarbij vanzelfsprekend naast een prima verzorging ook véél persoonlijke aandacht hoort.

Wij hopen u binnenkort in ons Dierenhotel te mogen begroeten, zodat wij persoonlijk kennis kunnen maken met u èn met uw dier(en)! Natuurlijk kunt u ons (op afspraak) vrijblijvend bezoeken om het vakantieverblijf van uw huisdier te leren kennen. Uw hond(en) lekker meenemen, zodat zij die eerste keer de sfeer/geuren én aansluitend het naar huis gaan ervaren, wat hun eerste verblijf bij ons prettiger maakt. Wilt u vrijblijvend een proefdagje boeken: hiervoor hebben wij een leuk, gratis arrangement.

Met vriendelijke groet,
Familie de Vos en het team van Pocahondas – Locatie Naarden.