Honden


Verzorging | Kosten | Entingen

Verzorging | Hoe is de accommodatie en verzorging van uw hond geregeld?

Uw hond wordt bij voorkeur in tweetallen gehuisvest. Deze koppels worden samengesteld op basis van sexe, grootte, leeftijd en gedrag. De honden van één huishouden worden zoveel mogelijk samen gehuisvest, mits dit voor beide dieren leuk is. Anders worden ze waar mogelijk gekoppeld met een ander geschikt maatje. Uw hond worden alleen solitair gehuisvest, wanneer dit door omstandigheden noodzakelijk is, of door u gewenst is (risico rassen, ziekte of ouderdom). Ook maken wij in de regel geen groepen van meer dan 3 honden. Ons uitgangspunt is dat iedere hond het leuk moet hebben tijdens het verblijf. Dit lukt bij het beste bij groepjes van 2 à 3 honden.

Uw hond beschikt over een ruime binnenkennel met daaraan een eigen overdekte buitenkennel, waarin overdag vrije uitloop is. Uw hond heeft een eigen mand met een schoon kleed. In de verblijven is adequate klimaatbeheersing (verwarming en ventilatie). Alle kennels worden iedere dag volledig gereinigd en voorzien van een schone waterbak. Gedurende de dag worden verschillende kennelronden gedaan om de dieren aandacht te geven en te controleren. Het water wordt gedurende de hele dag aangevuld of de kennel verschoond.

Uw hond gaat drie keer per dag met het kennelmaatje los op de speelweide. ‘s Morgens en aan het eind van de middag kort en op de dag wat langer, wanneer de weersomstandigheden dit toelaten (bij kou, regen of extreme hitte niet te lang). Op de speelweide kunnen de honden contact maken met honden op de andere speelweiden, maar ze kunnen elkaar niet aanraken. De honden worden aan de riem van en naar de speelweide gebracht.

Uw hond krijgt 2 maal per dag eten. Jonge dieren of zeer actieve dieren krijgen 3 keer per dag eten. Het voer bestaat uit compleet voer van vers vlees/pens. Dit voer is puur natuur, hyper allogeen en bevat alle noodzakelijke ingrediënten voor uw hond. Wij hebben hiermee al 40 jaar ervaring en uitstekende resultaten mee behaald. Indien gewenst kunt u ook kiezen voor brokken, dit is aanwezig van het merk Jarco of Eukanuba. Het verstrekken van medicijnen of speciaal dieetvoer, op voorschrift van de dierenarts, is geen probleem en dient u zelf mee te brengen. Bij brengen wordt uw hond gewogen. In overleg bepalen we of het gewicht van uw hond gelijk moet blijven, moet toenemen of mag afnemen.

Naast de dagelijkse verzorging worden om de dag van alle honden de ogen, oren, vacht, poten etc. nagekeken en indien noodzakelijk behandeld en wordt de hond geborsteld. De dag voor vertrek worden alle honden geborsteld en nagekeken. Indien u voor een wasbeurt gekozen heeft zullen wij deze ook een dag van te voren geven aan de hond. Daarom is het prettig dat wij precies weten op welke dag uw hond naar huis gaat. Mocht u uw dier onaangekondigd eerder ophalen dan kunnen wij deze service niet uitvoeren.

Met al deze activiteiten heeft iedere hond gedurende de dag gemiddeld elk half uur wel een contact moment met een dierverzorger. Dit doen wij iedere dag, 7 dagen per week.